Blog | Camper inkopen
Camper inventaris, een kar vol!

Blog | Camper inkopen
Dit was nog niet eens alles. Wij hebben ook nog een inklapbare tafel en een droogrek gekocht. Allemaal voor Ons plakbandpensioen. Allemaal voor in en bij de camper. Servies, glaswerk(van plastic), stoffer en blik, klapstoeltje, gieter, vloeistof voor in het toilet, tuinslang, koekenpan, dienblad en ik zal vast nog iets vergeten zijn. De kassabon was in ieder geval lang genoeg. Thuis gekomen, alles uitgestald in de lege rekken in de bijna lege berging.
Later die dag, dit was allemaal op afgelopen zaterdag 17 juli, ook nog een drietal artikelen via internet gekocht bij de Wit in Schijndel. Namelijk een DWS CEE haakse verlengkabel met stopcontact 30 meter, Haba Aluminium markeringsbord voor Spanje en Italië en een Carpoint ABC en3 brandblusser 1 kg. Dus ook allemaal voor in de camper.
Op tijd op pad
Wij zijn zaterdag voor ons doen vroeg op pad gegaan. Meestal gaan we pas weg als wij tussen de middag hebben geluncht. Nu dus eens een keertje voor de lunch. Zo rond kwart voor tien vertrokken en iets na tienen bij ABC Berger aangekomen. winkelwagen gepakt en shoppen maar. Ik denk dat wij nu ongeveer 90% van de camper inventaris hebben. Wij zijn nog aan het kijken voor een kleine oven. Naar een hoes voor over de fietsen die achterop de camper op de fietsendrager word geplaatst. Met insteek hoes voor het Haba Aluminium markeringsbord voor Spanje en Italië.
Markeringsbord
Volgens mij is het markeringsbord ook te gebruiken in de overige Europese landen. En dan maakt het volgens mij niet uit of wij de Italiaanse versie gebruiken of de Spaanse. Het bord is tweezijdig, met dus aan elke kan een net iets ander patroon. Hoezo één Europa? En dit zijn nu juist de quick wins denk ik. Wij gaan het wel merken, hopelijk op tijd, maar dat denk ik wel.
Hoe lang nog?
Volgens de af-teller, nog 104 dagen tot 1 november. Dan kunnen wij onze camper verwachten. Volgens mij heb ik van de camper nog geen foto laten zien. Zie hieronder. Is zij mooi of niet? Wij zijn er in ieder geval heel erg blij mee.
Nu nog 104 dagen geduld dus. Dan is zij van ons. Het mag duidelijk zijn dat wij er erg naar uitkijken. Het kopen van de inventaris draagt daar aan bij. Het komt steeds dichterbij. Half oktober zullen wij waarschijnlijk gevraagd worden langs te komen bij Booij Dethleff Camper Center te Almere. We mogen en kunnen dan de camper zien. Kijken of de camper nog helemaal heel uit de verhuur is gekomen. Als er eventueel wat beschadigingen zijn worden ze gemaakt.
Dan, bij een akkoord van ons, worden onze wensen nog in- en aangebouwd. Ik heb het wellicht al een keer benoemd, maar voor de zekerheid nu nog een keer. We hebben een tweede huishoudaccu en die moet worden ingebouwd en komt naast de reeds aanwezige huishoudaccu te staan. Dat is vaak, en ook in dit geval, onder bijrijdersstoel.
Op het dak wordt een zonnepaneel geplaatst wat ervoor moet zorgen dat wij wat langer "off-grid" oftewel langer zonder stroomvoorziening ergens kunnen staan. Wij zijn zogezegd voor stroom lang selfsupporting.
Voor een goed gebruik van stroom wordt er in de camper een omvormer van 1500W gebouwd die alle stopcontacten zal voorzien van 230V. Dus als wij niet aan het walstroom staan kunnen wij gewoon nog genieten van een heerlijk kopje Nespresso want die gaat mee. Ook kunnen wij dan de nodige overige apparatuur aansluiten om bijvoorbeeld op te laden. Of het nog te kopen oventje gebruiken. Mits het individueel of in zijn geheel maar minder dan 1500W gebruikt. Overigens, eigenlijk nog minder want je hebt, zo heb ik geleerd, 15% tot 20% piekbelasting verlies.
Achterop de camper komt een semi-automatisch fietsendrager. De fietsendrager is doormiddel van een slinger omlaag en omhoog te draaien. Geen E-bike optillen dus, maar er rustig erop rijden, vastzetten en dan omhoog draaien. We worden ook een dagje ouder, dus dit vonden wij geen overbodige luxe. Dat proberen wij sowieso tot een minimum te beperken. De overbodige luxe bedoel ik dan. Het moet vooral allemaal heel praktisch zijn en vooral niet te zwaar.
Waarom niet te zwaar?
Niet te zwaar omdat wij beide met ons rijbewijs maar maximaal een auto mogen rijden met een totaal gewicht van 3.500Kg. Wat ook het toegestane maximale massa van de camper is. De camper wordt, in dit geval, gezien als een auto. Het totaal gewicht is het massa ledig gewicht van de camper met alles wat zich in de camper bevind. Dus alle inventaris, kleding, boodschappen, apparatuur, alles wat in- op- en aangebouwd is en Ineke en ik. Maar ook je diesel, schoonwater, grijswater(afvalwater) en je toiletinhoud tellen mee. Dan moet ook alles goed verdeeld zijn over de voor- en achteras. Ook zwaar onder en licht boven.
Teveel en je wordt aangehouden, dan krijg je een flinke boeten en je moet ter plaatse de camper op het juiste gewicht brengen. Hoe, dat mag je dan zelf verzinnen. Dus voordat je van een camperplaats afrijd, grijs water lozen, toilet legen en schoonmaken. Diesel tank maar voor de helft vullen. Dat is namelijk op zich geen probleem aangezien wij maar zo rond de 200km maximaal willen en ook gaan rijden. En ervoor zorgen dat je niet teveel boodschappen bij je hebt.
In de garage die achterin, onder het tweepersoons bed, zit mag maximaal 150 kilo bevatten. Dit omdat hij na de achteras zit. Van die 150 Kg gaat de fietsendrager met de twee fietsen vanaf. De rest kan gebruikt worden voor de camping-tafel, campingstoelen en tja, voor alles wat je denkt mee te moeten slepen. Maar zoals gezegd, in totaal niet meer dan 3,5 ton.
Zoals jullie hebben gelezen, er komt meer bij kijken dan je wellicht voor mogelijk had gehouden. Wij hebben er ons dan ook heel erg in verdiept en leren er nog steeds dingen bij. Daar zijn heel veel sites voor, zoals Camptoo, PaulsCamper en de NKC en de ANWB. Ook zijn er de nodige boeken en tijdschriften en natuurlijk de ervaringsdeskundigen. De camperaars die al geruime tijd op pad zijn. Verstandig op pad dus.
Het gaat ons goed.