Blog | Een favoriet restaurant

Onno • jun. 05, 2021

Weer uiteten...

Aankondiging

Blog | Een favoriet restaurant


Na lange tijd mag het weer. Uit eten in een favoriet restaurant. Wij hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt en hebben een tijdje geleden gereserveerd bij restaurant Applaus in Lelystad. Een favoriet restaurant van ons. Het was weer geweldig.

We hebben heerlijk gegeten, lekkere wijnen gedronken en wederom zijn wij weer heel goed verzorgd. Ik heb wel een beetje de kelner geplaagd. Waarvoor nog mijn excuses. Maar ik denk wel dat hij het heeft overleeft. Nogmaals de ambiance was erg goed dus uiteindelijk een goede sfeer om weer uit eten te kunnen. Niet voor niets een favoriet restaurant.


Het favoriete restaurant menu


Het menu was een "Grand Re-Opening" Menu. Wij hebben gekozen voor een 4-gangen menu. Eventueel kon je kiezen voor een 5-gangen menu. Zowel Ineke en ik hebben daarbij gekozen voor een wijnarrangement. Om het uit eten heel compleet te maken.


De Amuse


We begonnen met een "Amuse". Een aspergesoep met ham. Voortreffelijk.


Het voorgerecht


Steak tartaar/kwartelei/piccalilly/crème oude kaas. Heerlijk fris gerecht. Geeft een beetje een filmlaagje op de tong. Door de crème van de oude kaas fris maar ook een tikkeltje hartig. Mooi opgemaakt, dus ook een genot voor het oog.

Bij dit voorgerecht een witte wijn van het huis Miguel Torres, Santa Digna Chardonnay Reserva Chili, Valle Central. Prima combinatie.


Wijnbeschrijving:

- Druivenrassen: Chardonnay
- Smaakwijzer: Fruitig, Sappig, Elegant

Smaakbeschrijving:

- Heldere lichtgele kleur met groene tonen. In de neus overheersen mango en abrikoos, verrijkt met Citrusachtige nuances. Een geweldige balans tussen dichtheid en zuurgraad in de mond, met een zeer fruitige afdronk.

Het tussengerecht


Tussengerecht van Coquille/Bbq buikspek/crème avocado/chipotle mayonaise. Een mooi gerecht bestaande uit twee delen. De Coquille en de Bbq buikspek. De Bbq buikspek aangevuld met crème avocado met een chipotle (gerookte jalapeñopeper) mayonaise. Mooie combinatie.

Dit tussengerecht werd geserveerd met wederom een witte wijn. Een Mirassou, Chardonnay uit de Verenigde Staten (Californië). Een heerlijke wijn.


Wijnbeschrijving:

- Druivenrassen: Chardonnay
- Smaakwijzer: Zacht, Fruitig, Mild

Smaakbeschrijving:

- Deze heldere en toegankelijke Chardonnay heeft lagen van sappig fruit en een lange, aanhoudende afdronk. Aansprekende tonen van perzik, mango, Citrus, peer en nectarine gaan gepaard met subtiele hints van vanille en geroosterde ananas.

Het hoofdgerecht


Het hoofdgerecht was een 2 bereidingen van lam/asperges/knoflook mousseline. Voortreffelijk gerecht. Met heel veel zorg bereid en ook een mooi plaatje op het bord. Bij het gerecht werd een heerlijk Pinot Noir van het wijnhuis Mirassou uit Californië, Verenigde Staten geserveerd. Een mooie zachte Pinot Noir die uitstekend paste bij het gerecht. Fantastisch van smaak en zoals gezegd samen met het gerecht een geweldige combinatie.


Wijnbeschrijving:

- Druivenrassen: Pinot noir
- Smaakwijzer: Fruitig, Rond, Soepel

Smaakbeschrijving:

- Een benaderbare en fruit gedreven pinot noir. Aroma's en tonen van rijpe rode en zwarte kers, verse framboos, aardbeienjam en granaatappelpitjes worden geaccentueerd door hints van eiken en vanille. Deze wijn is rijk van smaak en goed uitgebalanceerd met een vol, zijdeachtig mondgevoel.

Het dessert


Als dessert een heerlijk Aardbeien / lemon curd / banketbakkersroom. Een frisse afsluiter door de combinatie van de aardbeien en de lemon curd. Goed en lekker fris nagerecht en ook weer een plaatje op het bord.

Met uiteraard een zoete witte dessertwijn. Een Floralis Moscatel van het wijnhuis Miguel Torres uit Penedés, Spanje. Goede combinatie.


Wijnbeschrijving:

- Druivenrassen: Moscatel
- Smaakwijzer: Zoet, Complex, Soepel

Smaakbeschrijving:

Deze natuurlijk zoete wijn is gemaakt van een van de meest klassieke variëteiten uit het Middellandse Zeegebied. De oude Grieken noemden deze geurige druif Anathelicon Moschaton en de Romeinen Apianae, omdat bijen de nectar van de moscatel gebruiken om hun voortreffelijke honing te maken. De moscatel druif heeft een onmiskenbaar en zeer bijzonder aromatisch profiel met verleidelijke bloemige geuren (roos, geranium, citroenverbena). De smaak is weelderig, geconcentreerd maar toch licht, vol en ietwat sensueel.

Nagenieten in ons favoriete restaurant


Koffie met bonbons na. Bedankt Restaurant applaus voor het heerlijke eten en de wederom gastvrije ontvangst en zeer goede service. Tot een volgende keer. Ook reserveren in ons favoriete restaurant; +31 6 51483159. Adres: Agorabaan 14 te Lelystad.


Het gaat ons goed.

Ons plakbandpensioen blog

Hangmat van Tropilex
door Onno 12 feb., 2024
Na ruim twee jaar reizen in een camper is het tijd voor het ophalen van mooie herinneringen. Dat doe ik al mijmerend in een hangmat. Mijmer met mij mee.
Uitzicht op een heel mooi meer
door Onno 18 jun., 2023
We zijn 8 maanden aaneengesloten op reis door diverse landen richting de zon in zuid Europe. We verblijven langere tijd in Portugal, daarna Spanje en dan Frankrijk. De reis begint op woensdag 28 september 2022 en eindigt 31 mei 2023.
Altijd onderweg met de Starlink
door Onno 21 mrt., 2023
De ins- en outs over de data-satelliet Starlink. Wat vind Ons plakbandpensioen ervan en wat komt er allemaal bijkijken. De voors en tegens. Uitkomst of overdreven? We bespreken het allemaal.
The road to happyness
door Onno 03 mrt., 2023
Er zijn verschillende "soorten" camperaars. Welke zijn dat dan en in welk hokje past Ons plakbandpensioen dan? Vijf "soorten camperaars, er zijn er vast meer, gedefineerd in deze blog. The bottom line? We houden allemaal van de (relatieve) vrijheid van het camperen. En daar gaat het uiteindelijk om.
PostNL track&Trace
door Onno 05 feb., 2023
Ervaring met het versturen van een pakket van Nederland naar Spanje. Doe dat niet met een vervoerder die niet het hele traject in eigen hand heeft. PostNL heeft dat bijvoorbeeld niet, DHL heeft dat bijvoorbeeld wel.
Op Finca Ángela, Utrera
door Onno 12 jan., 2023
We vragen ons af of het overwinteren iets voor ons is. Ja en nee. Gedurende de winter naar het zuiden ja. Langer dan vier á vijf weken op één en dezelfde plek, nee. Dat hebben wij nu ondervonden en dat is goed. Weer een stukje wijzer voor het reizen met de camper. Het gaat ons goed.
Camperperikelen
door Onno 28 nov., 2022
In en om de camper zijn een aantal werkzaamheden die nou eenmaal bij het camperen horen. Ik heb een aantal zaken opgeschreven en zal ze in deze blog met jullie doornemen. Uiteraard hou ik mij aanbevolen om van jullie te horen over werkzaamheden die ik mogelijk ben vergeten. Op dit moment beschrijf ik alleen de werkzaamheden, maar mogelijk dat ik ze later zal voorzien van korte filmpjes.
Ineke en Onno, overwinteraars
door Onno 02 nov., 2022
Ik ben nog jong en moet nog helemaal niet aan overwinteren denken. Toch is het de planning. De camping waar we nu staan is er al geschikt voor, maar de camping waar we nog naar toe willen al helemaal. Misschien nog wel veel meer dan ik nu voormogelijk hou. Er schijnt van alles te zijn en ook nog eens heel dichtbij. 200 Staanplaatsen heeft de camping alleen al voor campers, als ik het goed heb gelezen.
Quinta do Maral - naturist camping
door Onno 30 okt., 2022
Naturisme en wat betekend dat eigenlijk. En hoe past dat bij Ons plakbandpensioen. Een blog over bezochte camperplaatsen waar naturisme wordt beoefend en naaktrecreatie is toegestaan en soms, min of meer, verplicht is.
Meer weergeven
Share by: